Tel./fax:36-1/363-3077
Mobil: 36-30 / 944-0842

Kollégáink 8-14 óra között
szívesen fogadják Önt irodánkban.

Iroda:1022 Budapest, Törökvész út 30/A. V.emelet


Társasházi közös képviselőknek ajánljuk!

VISSZAHÍVJUK

Kövessen minket!

Fűtésszerelés

Nem fűt a radiátor? Nem indul a kazán? Levegős a rendszer? Csörgedezik a víz? Kilyukadt a tágulási tartály? A fűtésrendszernek többféle hibája is lehet. Szerelőink nagy rutinnal kezelik az ilyen jellegű problémákat. Ha elavult a fűtésrendszere, vállaljuk a teljes rendszer cseréjét, korszerűsítését is. Egy mai, modern műszaki színvonalon megvalósított fűtőrendszer akár még egy tizenöt-húsz évvel ezelőtt korszerűnek számító rendszerhez képest is 20%-kal kevesebbet fogyaszt.
 

Hogyan működik a központi fűtés?

 
Egy központi kazán felmelegíti a vizet, majd innen csővezetékeken jut el a meleg víz a radiátorokig. Itt lehül, majd visszamegy a kazánba, ahol ismét felmelegszik. A víz folyamatos áramlását a panelházakban legtöbbször a fizika törvényei biztosítják, miszerint a különböző hőmérsékletű víz a különböző sűrűsége következtében áramlik a csővezetékben. Ehhez viszont a kazánnak minden esetben magasabban kell lennie, mint a radiátoroknak. Amennyiben ez nem tud megvalósulni, a víz áramlását szivattyúkkal kell biztosítani.
 
Egy fűtésrendszer minőségének legfontosabb eleme a kazán. Ennek kiválasztásához szakemberekre van szükség. Ők tudják helyesen megállapítani, hogy milyen fajtájú, milyen méretű, és milyen magasan elhelyezkedő helyiségeket kell felfűteni, és ehhez milyen enegiahordozót érdemes használni.
 
Ugyanakkor nem csak a kazán korszerűségén múlik a fűtésszámla. Ha egyedi fűtőrendszere van, akkor Ön határozza meg, hogy milyen meleg legyen a lakásában, illetve mennyit szeretne költeni fűtésre - akárhogy is fűtsön a többi lakó. Ezzel tízezreket spórolhat meg.
 
A fűtésrendszer karbantartási munkálatait érdemes ősszel, a fűtési idény előtt elvégeztetni.